25 Mars 2022

Syskonen Zeus och Atena hittades övergivna på landsbygden som väldigt små valpar. Som tur var hittades dem och togs till en mindre hundgård som vi hjälper med att placera hundar. Under februari månad så fick båda syskonen flytta till vår gård samtidigt som Nea för att socialiseras mer med människor och för att vi lättare ska kunna beskriva hundarna och hitta ett hem till dem.

På hundgården där dem levde innan så bor ca 30 hundar lösa tillsammans. Både Zeus och Atena höll sig mest för sig själva i bakgrunden. När de flyttade till vår gård så var de båda väldigt försiktiga till en början men nu när veckorna har gått kan man se stor skillnad på båda. Just nu koppel tränas dem och det går framåt. Man har valt att separera på Zeus och Atena på promenaderna för att de ska vara förberedda  att de kommer adopteras till olika hem och man har sett att de utvecklas starkare när de inte har varandra att söka trygghet hos.

När det är deras tur att spendera tid lös på gården så springer dem glatt runt och leker, lyssnar bra på sina namn när volontärerna ropar. Zeus tar gärna sin tass på volontärerna för att visa att han vill ha mer kel. När de bodde på den mindre hundgården som ligger längre ut på landet så var det inte alltid dem fick komma ut på promenader och när de väl fick komma ut så var det på landsbygden. Så nu när Zeus får komma ut på dagliga promenader så är nästan allt han får se nytt för honom och han är väldigt nyfiken men väldigt försiktig.

Vad de är för ras i både Zeus och Atena är svårt att säga men man vet att de är en mix av schäfer. Familjen som adopterar Zeus behöver ha hundvana och vara beredd och villig att introducera världen för honom då han inte fått se så mycket mer än hundgårdarna. Familjen ska vilja ha en familjemedlem att träna då han inte är någon soffpotatis utan behöver mycket stimulans. Vi tror att Zeus hade passat i ett hem med hundkompis men även som ensamhund om han kommer till rätt trygga hem.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.