Så går du till väga

När du funderat ordentligt flera gånger samt läst igenom all information på vår hemsida och kommit fram till att du vill adoptera en hund från SOS Animals Sverige fyller du i en intresseanmälan och väntar på att vi kontaktar dig. Tänk på att svara så utförligt som möjligt på frågorna för att ge oss en bra bild av vem du är. Observera att detta är obligatoriskt för att få adoptera en hund. Du får därefter en kontaktperson i föreningen som kan ge dig mer information om hunden för att se om just du och den hunden passar ihop. Om du inte hör ifrån oss inom en vecka från det att du skickat in din intresseanmälan vänligen kontakta oss genom att skicka in kontaktformuläret som finns på vår startsida. Efter att du skickat in din intresseanmälan fortsätter kontakt via mail/telefon för att diskutera om om du och hunden är rätt för varandra eller inte. Vi försöker även göra hembesök i de fall det är geografiskt möjligt. Från att hunden bokas brukar det ta ca 1-2 månader innan den kan komma, beroende hur långt den kommit med sina vaccinationer och tester. Vissa hundar ä dock redan förberedda och kan åka tidigare. Alla hundar reser med s.k traces=handelsintyg och dessa måste förberedas ca 2 veckor innan resa.

När hunden blir bokad och bokningsavgiften (2000 kr) är betald markeras detta på hemsidan. Därefter görs testerna och resan för hunden planeras in. Resterande summa (4900 kr) skall betalas innan hunden kommer till något av SOS Animals konton. Då vi nu även har swish kan betalning ske på flygplatsen då hunden kommer. Hundarna eskorteras av våra volontärer vilket innebär att tidpunkt och plats är beroende av deras resor. När hunden kommer möts man upp av en kontaktperson, då skrivs också adoptionsavtalen. Vid en eventuell avbokning av hunden återfås inte bokningsavgiften. (Skulle hundens tester visa på sjukdom betalas självklart beloppet tillbaka.)

Alla hundar försäkras hos Agria av SOS Animals när de kommer, veterinärintyget som hunden har med sig från Spanien gäller även hos Agria och du behöver inte göra någon ny besiktning. Du blir sedan kontaktad av vår kontaktperson på Agria för att diskutera vilken försäkring du önskar. Diskutera gärna med din kontaktperson om hur du går tillväga om du önskar välja annat försäkringsbolag.

 

Vi hoppas att du och hunden ska trivas ihop.
Om du undrar över något så tveka inte att kontakta någon av oss.

Lycka till!