Hämtning på flygplatsen

När hunden kommer kan den vara omtöcknad och lite vinglig av det lugnande medlet den fått inför resan, detta är dock inte så vanligt.
När hunden kommer så har den ett halsband på sig som till hör SOS. Du bör därför ha med dig eget halsband/sele och koppel. OBS! Använd EJ flexikoppel! Vi ser helst att man använder sele då det är mer ergonomsikt för hunden att ha på sig. Hunden känner vare sig dig eller omgivningen när den kommer och för att inte riskera att den kommer lös bör man i början ha både halsband och sele med dubbla koppel till hunden. Det är även bra om halsbandet/selen går att reglera så att det sitter säkert på din nya vän så hunden inte kan ta sig ur.
Om du har långt att resa så bör du ha med vatten + vattenskål åt hunden. Den har varit utan vatten flera timmar och kan vara törstig.
Din hund är avmaskad då den kommer, vi brukar sedan rekommendera avmaskning vår och höst. Du kan köpa avmaskningstabletter på apoteket, och vi föreslår Drontal eller Milbemax.

Försäkring: Ni måste senast inom 30 dagar ordna med ett svenskt veterinärintyg, det är något som de allra flesta försäkringsbolag kräver.

Om du funderar på att åka utomlands med din hund se till att uppdatera passet enligt direktiv från veterinär. Olika länder har olika krav så se till att läsa på noga om vad som gäller för just din resa!
Din hund är ID-märkt med mikrochip. Det är en förutsättning för att den ska få komma in i Sverige. Vi har numera en lag om obligatorisk ID-märkning och ett centralt register över hundar och ägare. ID-märkningen identifierar din hund och dig som ägare. Om hunden skulle rymma och inte är registrerad på dig kan det blir svårigheter att hävda ägarskap, så viktigt att du snarast kontaktar Jordbruksverket och begär nödvändigt formulär, har du bank-id är det enklaste att registrera hunden direkt på Jordbruksverkets hemsida, det är också betydligt billigare. Läs mer om ägarregistret på http://www.sjv.se/