Twiggy föddes på en hundgård, enda överlevande valp till en svart-vit blandrastik och en vacker galgohane. Hon fick tillbringa sin första viktiga tid tillsammans med sin mamma. De flesta som möter henne tror att hon är en renrasig galgo men då vi vet vem mamman är vet vi också att hon inte är renrasig. Twiggy fick komma till SOS i början av sommaren med förhoppning om att vi skulle kunna hitta ett bra hem till henne.

Hon är en vacker ung tik med en underbar personlighet. Twiggy tillbringar största delen av dagarna tillsammans med tre av sina hundkompisar, Bea, Oscar och Portia men hon bor  inne i volontärernas hus. Hon älskar människor och är som lyckligast när hon får vara nära volontärerna, en kärleksfull, social och tillgiven tjej.

Twiggy fungerar bra med alla de andra hundarna på gården, hon älskar sina promenader och får ofta vara lös. Hon älskar att springa i den närbelägna floden.

Hon är lekfull och uppmuntrar ofta de andra hundarna till att leka med henne. Det ideala för henne vore om det finns en hundkompis i det nya hemmet, men om hon kommer bo som ensam hund känns det viktigt att det ändå finns hundkompisar i närheten som hon kan få leka med regelbundet. Twiggy kan nog passa i vilken familjekonstellation som helst, hon kommer bli en lojal kompis till sin nya familj.