5 Augusti 2022

Torsten bodde hos en jägare till en början men när han var 12 månader gammal så valde jägaren att dumpa honom till ett shelter som ligger inåt landet. Hos jägaren hade Torsten spenderat dagarna fastbunden i en kedja, trots det var han i bra skick förutom att han var underviktig! Sen några veckor tillbaks bor Torsten på vår gård för att öka hans chans till att bli bokad!

Han har snabbt blivit en favorit hos våra volontärer. Han är en glad kille med en rolig personlighet. Han har fått träffa alla våra hundar på gården och han går bra ihop med allihop, tikar som hanar och stora som små. Torsten kan leka lite med de andra men man ser han oftast själv med en tennisboll eller i poolen, då är han som nöjdast.
Det roligaste Torsten vet är att gå ner till floden och bada. Han slänger sig verkligen ner i vatten för att kunna plaska runt. Koppelträningen går framåt och även om han drar en del när han förstår att han ska till floden så lyssnar han när han blir tillrättavisad.

Torsten har fått följa med in till stan och han är väldigt lugn i bilen. Även hos veterinären uppför han sig bra. Senast han fick följa med in till stan så gick volontärerna förbi en dricksfontän, istället för att dricka fint som de andra hundarna gjorde hoppade Torsten glatt i och plaskade runt.

För att få honom att slappna av och kela med volontärerna så måste man ta bort tennisbollarna, man har märkt att han annars blir väldigt fokuserad vid dem. Men ju mer han fått tillbringa tid med volontärerna under siestan så har han förstått att det är mysigt att gosa och kela.

Till Torsten söker vi ett aktivt hem då han är en arbetar hund, vi tror att han hade uppskattat att få följa med på cykelturer, vandringar och andra utomhusaktiviteter.

Torsten är resklar i slutet av September.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.