Teija hittades av två volontärer en riktigt varm dag i juni 2017 då hon och hennes valp sprang uttorkade och utmattade längs grusvägen som leder mot gården. Valpen Tito lyckades volontärerna snabbt fånga in genom att locka med lite mat och vatten och han drack som att han aldrig sett vatten förut. Men Teija var svårare att komma nära. Efter ungefär två timmar i den gassande solen lyckades volontärerna till slut få tag i en väldigt överhettad Teija och fick snabbt med sig henne till gården där hon kunde kylas ner och få i sig ordentligt med vätska. Teija var i betydligt värre skick än sin valp och har troligtvis gett honom den mesta mat och vatten de kommit över.

Hennes valp Tito var så fylld av mask att hans mage svält upp rejält men var i övrigt helt frisk. Tito blev av med masken och var en glad och sprallig kille som nu lever i ett fint hem i Sverige. Teija var dock i värre skick, hon var smutsig, sårig och hade väldigt dålig päls så man kunde se att hon hade levt på gatan länge. Teija hade ett flertal brösttumörer och öppna bråck på magen som orsakade henne mycket smärta. Samt att hon hade kraftig patella luxation på båda knäna. Men idag är alla tumörer bortopererade och hon har även fått båda knäna opererade och rehabiliterade, så nu kan hon springa och leka fritt.

Teija visade sig vara en riktig karaktär, efter ett hårt liv på gatan med att försvara sin valp och sig själv samt de kullar som hon troligtvis fött tidigare har hon blivit en riktigt självständig tjej med väldigt mycket hund i väldigt liten kropp. Men lika mycket attityd som hon har i sig har hon även kärlek, hon kastar sig på rygg för att få sin mage kliad eller står på bakbenen och ”dansar” tills man lyfter upp henne i knäet och pysslar om henne. Teija bor idag med Ivy och Diego och som den lilla prinsessa hon är vill hon helst spendera hela dagarna i någons famn eller i en mjuk säng.
Då Teija har leishmania är hon inte aktuell för placering.

Faddrar:

Ger varje månad
Hiroshi Sonobe

2024
Monica Salmi

2023
Karin Andersson
Monica Salmi
Christel Sandberg