22 Mars 2023

Tarzan var en av 6 valpar som hade blivit dumpade utanför en mindre hundgård längre in i landet när de var 8 veckor gamla. En av valparna blev adopterad rätt så fort, men olyckligtvis så har ingen av de andra 5 valparna fått ett hem. Vi har hjälpt denna hundgården tidigare och valde nu att försöka hitta hem till någon av syskonen och vi valde att börja med just Tarzan. När våra medarbetare i Spanien var och hälsade på hundgården så var Tarzan den hunden som kom fram direkt och bad om att bli uppmärksammad. Han är en vacker kille med ögon som man fastnar för. I Början av mars så fick Tarzan flytta till vår hundgård och han anpassade sig snabbt till den nya miljön.

Tarzan är van att bo lös med ca 60 andra hundar där de fick dela på maten som fylldes på under dagens gång. Då det tyvärr inte finns så många volontärer på den gården så är det en ensam man som tar hand om alla hundar. Så hundarna får inte så mycket ensamtid med någon som de får på vår gård, däremot så lär de sig att komma överens med andra hundar när de bor som de gör. Tarzan delar just nu kennel med några andra hundar och när det är deras tur att vara ute på gården under siestan så är dem många hundar i olika storlekar och åldrar som leker ihop. Något volontärerna har märkt med Tarzan är att han härmar och tar efter de andra hundarna väldigt mycket. Så vi tror att om det redan finns en hund i hemmet så bör den vara väluppfostrad om man inte vill att Tarzan ska ta efter några ”dåliga” beteenden. När det är promenaddags är Tarzan överlycklig över att få komma ut och upptäcka omgivningen, han gillar att gå ner till floden som ligger nära gården. Där gillar han att gå ner till vattnet men även att få jaga fjärilar i gräset. Tarzan går fint i koppel.

Till Tarzan söker vi någon som kan fortsätta att träna honom med mjuka metoder och visa han den stora världen som finns. Han är en nyfiken kille och skulle uppskatta att få komma till en familj som tar med han på massa spännande och mysiga promenader. Vi tror att han skulle kunna bo både som ensamhund men även med en hund som kan visa han hur man beter sig i ett hem. Tarzan är resklar.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.