13 oktober 2021

Tara kom till SOS hundgård i början av september. Hon hade tillhört en spansk man från det att hon var en valp men han lämnade henne till en mindre hundgård inåt landet. Han sa bara att han inte längre kunde behålla henne, ingen förklaring till varför. Tara var i bra kondition, men hade inget pass eller microship. Då vår medarbetare Gill var på den hundgården för att hämta upp en annan hund bestämdes att det bästa var att Tara också fick följa med till SOS.

Tara är en glad och lekfull ung tjej som har anpassat sig bra till kennel-livet. Hon älskar närhet och uppmärksamhet men är inte påträngande utan väntar tills hon är säker på att det är ok innan hon kommer för att hoppa upp till volontärerna för en mys-stund. Tara älskar kramar men det märks att det är något som hon nog inte är så van vid sedan tidigare.

Hon delar för närvarande kennel med två andra unga tikar, en livlig valp och en liten bodaguera. Tara kommer bra överens med dessa kennel-kompisar och det är mycket lek i deras kennel. På eftermiddagen när det är dags för att vara ute på gården så ansluter även de fyra hundar som bor inne i huset, både hanar och tikar. Där är även en stor livlig hane som är med i gruppen. Tara kommer bra överens även med dem. Det finns dock en tik på gården som är ganska så stark och gärna vill bestämma. Då kan Tara reagera, inte aggressivt direkt men hon svarar upp. Hon är väldigt enkel att korrigera och bra på att lyssna. Tara är en trevlig hund att promenera med, då hon går bra i koppel.

Man beräknar, efter vad hennes tidigare ägare sa och vår veterinär tror, att hon är ca två år. Man tror inte hon har misskötts men eventuellt kan ägaren ha varit ganska tuff mot henne då hon nu är så lätt att korrigera. Detta är bara en gissning. Nu har Tara varit på gården i sex veckor och nu har hennes rätta personlighet kommit fram. En härlig liten hund, lik en liten rottweiler i utseendet men vi har ingen aning om vilka raser hon är.

Tara skulle nog kunna passa de flesta familjer, hon är trygg nog att vara ensamhund men skulle även fungera med andra hundar, dock med undantag av starka tikar.

Hon kan vara klar att resa från den 23 oktober