27 november 2021

Sheila hittades av en spanskt par nära en hårt trafikerad väg, det var en tidig morgon och hon satt och kollade på alla bilar som passerade, antagligen hade hon varit ute hela natten. De tog med henne hem, hon var i bra kondition men hade inte något microchip. De annonserade i många olika sociala medier men ingen ägare hörde av sig. Efter två dagar så kontaktade de SOS och hon fick komma till vår gård, där hon bor i väntan på att bli klar för att kunna resa till sitt nya hem.

Sheila är en väldigt söt och vänlig tjej som älskar alla, både människor och alla hundar som hon träffar på gården. Hon beter sig som en valp men vår veterinär beräknar att hon nog är ca 9 månader. Hon vill vara med volontärerna hela tiden. Sheila har accepterat att bo i en kennel även om hon inte gillar det speciellt. Hon delar kennel med en äldre tik och en ung hane och det fungerar bra. På promenaderna går hon med en grupp där det också ingår två lekfulla yngre hundar som hon älskar att springa runt och leka med nere vid floden. Sheila lyssnar bra till sitt namn och kommer när man kallar på henne.

Vi tror att lilla Sheila kan passa in i de flesta familjekonstellationer. Hon är trygg nog att vara ensamhund även om hon uppskattar lek med de andra hundarna. Det är svårt att säga något negativt om denna underbara tjej, det skulle i så fall vara att hon inte kommer tycka om att bli lämnad ensam, då hon vill vara nära människor hela tiden. Sheila skulle nog också passa bra på hunddagis om det skulle bli aktuellt. Hon bryr sig inte om när bilar kommer och kör förbi på promenaden, hon är inte rädd för dem så vi tror att hon har bott i en stad med mycket ljud, så hon skulle säkerligen passa in bra att bo i stadsmiljö också. Sheila vill gärna ha ett hem där hon får bli familjens lilla prinsessa, att få sitta i knät och få massor av kramar och uppmärksamhet.

Sheila kan vara resklar från mitten av januari.