Rulo hittades övergiven runt jul-tiden i en by inåt landet, ca 1 timmes väg från SOS. Han sattes tillfälligt i en kennel på en lokal polisstation tills en liten lokal rescue-grupp kunde ta sig an honom. De har inte möjlighet att hjälpa så många hundar men hjälper så gott de kan och tar några hundar ibland så de ska slippa hamna på en killing-station. De tog  honom till veterinär och började med hans vaccinationer och kastrering. De försökte hitta hem till honom lokalt men kunde inte hitta någon som var intresserad av honom. SOS blev då tillfrågade om vi kunde hjälpa till och ta honom för att försöka hitta ett hem i Sverige. Sen kom då Corona-viruset och satte stopp för de planerna, så Rulo blev kvar i kenneln under många månader. När det sen blev plats på SOS hundgård fick han äntligen komma dit. Han är en riktigt toppenhund och vi hoppas då förstås på att vi ska kunna hitta ett toppenhem till honom. Tyvärr så gör han sig inte så bra på bild.

Rulo är en helt underbar liten hund. Han är en vänlig, tillgiven hund, ej krävande, han är nog ej van vid särskilt mycket närhet från sitt tidigare liv. Han är trygg med alla människor, inte bara volontärerna på gården utan om det kommer besök så tar han gärna kontakt med dem också, t.ex när Andy kommer för att fixa poolen följer han gärna med honom och håller koll på vad som händer. Han fungerar bra med alla de andra hundarna på gården. Rulo tycker om att gå omkring på gården och leker också gärna med en del av sina hund-kompisar, sen hittar han något mysigt ställe att ligga och vila på en stund. En väldigt enkel vovve.

Rulo älskar de dagliga promenaderna och har också fått springa lös när de går ner till floden, det har fungerat bra.

För tillfället delar han kennel med fadderhunden Teija och valpen Ivy, Ivy är försiktig mot många av de andra hundarna men hon älskar Rulo och skulle gärna leka med honom hela tiden, och Teija brukar noggrant välja ut vilka som ska få vara hennes vänner och även hos henne så är Rulo populär. Han har ett bra hundspråk. Rulos svans är kuperad, det är nu förbjudet att göra det i Spanien men trots det är det många spanjorer som gör så ändå.

Rulo är en hund som nog skulle kunna passa i de flesta familjekonstellationer. Han träffade barn när han bodde med den andra rescue-gruppen och det fungerade bra. Han är inte katt-testad men han reagerar inte när han stöter på de katter som bor nära floden. Vi ser nog ändå helst ett katt-fritt hem, och om det finns barn bör de inte vara under skolåldern.