6 Juli 2023

Prince hittades när han vandrade omkring ensam längst en väg i April. I April i år var det runt 30 grader så Prince var väldigt varm och uttorkad. Han var full av fästingar, upp mot 1000 fästingar hade han på hela sig. Han togs direkt till vår gård och man kunde inte hitta något chip på honom. När veterinären kolla igenom honom så visade alla prover att han var i gott skick förutom blodbrist på grund av alla fästingar han hade. Nu när han varit på vår gård i ca 3 månader så är han päls jättefin och han ser mycket piggare ut.

Prince är en lugn hund som älskar uppmärksamheten han får av volontärerna. I kenneln ligger han tyst och bara tittar på alla andra hundar som busar och leker i de andra kennlarna. Man märker att han inte har något emot de andra hundarna men han vill inte vara med och leka utan han vill bara vara för sig själv i skuggan och njuta av livet. Efter flera dagar med behandling för hans fästingar så fick han badas tre gånger för att få bort lukten på honom. Vi misstänker att han varit någon vakt hund på något industriområde eller på någon gård. Veterinären har väldigt svårt att sätta en exakt ålder på honom, hans tänder är nedslitna som hos en äldre hund men vi misstänker att han spenderat lång tid med att tugga på något hårt. Kanske en kedja eller en sten.

Prince njuter av att få komma ut på sina promenader och går bra i koppel. Han kan möta hundar utan att bry sig. Men skulle en hund skälla mot honom en längre stund skäller han tillbaks. Han har synen ”lämnar du mig ifred så lämnar jag dig ifred”. På promenaderna brukar han gå med en annan som inte gillar andra hundar som är för på. Så de har inga problem med varandras sällskap och struntar helt i varandra på promenaden.

Han är en väldigt underbar hund som söker ett hem där han får vara ensamhund och gärna en trädgård där han kan ligga och bara njuta. Han är resklar i slutet av Juli.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.