14 Juli 2023

Pippa hade ett kärleksfullt hem hos sin husse tills bara nyligen. Husse blev diagnostiserad med allvarliga sjukdomar så han fick ta beslutat att omplacera Pippa nu när hon är så ung. När vi fick frågan om vi kunde placera henne sa vi självklar ja och när ägaren skulle lämna över henne till oss lämnade han i tårar. Hon befinner sig nu på vår gård.

Pippa beskrivs som en söt, lekfull och kärleksfull liten tjej. Hon är självsäker och tror att alla älskar henne. Innan Pippa kunde komma till vår gård fick hon mellanlanda hos vår ena veterinär. Vi ville inte sätta henne i en kennel då hon är van vid att sova i ett hus, så det var lite att ordna innan hon kunde flytta in i volontärhuset. Den korta stund som hon bodde hos veterinären så blev hon bra vän med hans hund. Däremot ville hon gärna leka med hans katt som är känd för att inte gilla hundar. Vilket hon inte förstod så han hade att göra att lyckas hålla Pippa borta från katten.

Den förra ägaren har gett Pippa allergivänligt hundfoder för hennes hud. Hennes hud och päls är jättefin. Även om hennes förra ägare säger att han bara ger henne allergivänlig mat så är hon väldigt snabb på att hoppa upp på en av stolarna vid matbordet när det är matdags. Så hon har nog fått lite annat än bara hundmat. Den tiden hon bodde hos veterinären upptäckte vi även hur mycket hon gillar att sköta om växterna han hade i en stor kruka på golvet, jorden la hon bredvid krukan.

Nu när hon bor på vår gård har hon fått träffa många olika hundar, tikar som hanar och stora som små. Då hon varit ensamhund tidigare så har hon lärt sig väldigt fort vilka som gillar att leka och vilka som vill vara mer ifred. På promenader så går hon väldigt mycket från ena sidan till den andra på vägen, så vi misstänker att hon inte gått på så många koppelpromenader. Hon gillar att åka bil och sitter gärna i passagerarsätet och spanar ut! Pippa kan de vanliga kommandon på Spanska men kommer nog snart kunna dem även på Svenska.

Vi tror att Pippa skulle passa i de flesta familjeförhållanden! Hon är klar för resa och kommer komma till fosterhem i Norrtälje 25 Juli.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.