24 November 2023

Pepe kom till vår gård i början av November från sin gamla ägare. Hans gamla husse älskade honom och gav han en massa kärlek och trygghet, men tyvärr ändrades hans livssituation och Pepe fick vara hemma ensam mycket mer än vad som var bra för honom. Det var ett tufft beslut för ägaren men ett beslut som han var tvungen att ta. Grannarna hade börjat klaga på att Pepe skällde när han varit ensam en längre stund.

Även om Pepe är en väldigt liten hund så har han stor personlighet. Stor hund i liten kropp. Han bor inne i volontärhuset och har anpassat sig bra till sin nya livssituation. Att komma överens med de andra hundarna på gården har inte varit några problem och ena av hundarna som Pepe spenderar sin tid med är Noodle som väger 77kg! Han uppskattar att få vara med volontärerna och få kel men uppskattar lika mycket att få vara tillsammans med de andra hundarna. Pepe går bra i koppel och lyssnar bra på sitt namn på inkallning.

Innan vi tog emot Pepe så gjordes blodtester och han är en frisk kille som precis kastrerats. Han gillade att gå runt och märka lite revir när han precis kom till gården men man har märkt att han inte gör det lika mycket längre och nu när han är kastrerad så lär det hända ännu mer sällan. Även om Pepe är en väldigt liten chihuahua så behandlar volontärerna han som vilken hund som helst och han svarar bra och lärt sig alla våra regler på gården bra!

Till Pepe söker vi ett hem som vill inkludera honom i sin vardag. En familj som inte lämnar han längre stunder ensam. Pepe kan bo med andra hundar men även som ensam hund. Han är resklar i början av januari.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.