6 December 2022

Pedro och hans bror Julio hittades ute på landsbygden när de var små valpar. Personerna som hittade dem tog med dem till Malaga hundgård som vi samarbetar med. Då de inte hade plats för fler valpar så frågade de oss om vi kunde ta emot dem. Vilket vi valde att göra. Bröderna var i bra skick när de hittades, så man förstår inte varför de va ensamma ute på landet.

Valparna spenderade sina första veckor i en isolerings kennel. Då inte är vaccinerade och kan få sjukdomar och för att inte ta in sjukdomar på gården ifall de skulle bära på något. När de väl fick komma ut och träffa de andra hundarna så var de två glada valpar! De delar just nu kennel med systrarna Tia och Lili. När det är deras tur att få springa på gården och leka så är det 10st hundar i  blandade storlekar som är i samma lekgrupp. Pedro går ihop med alla hundar han har fått träffa. Han kan vara lite fundersam mot nya hundar som kommit till gården, men det tar inte lång tid innan han accepterar dem och vill leka.

Både Pedro och Julio är typiska podenco-valpar som galopperar runt på gården och leker nonstop, men så fort de är tillbaks i kenneln så lägger dem sig och myser tillsammans i någon hundsäng. De är två små valpar som ofta får volontärerna att skratta. De har just nu börjat att koppelträna dem och de får följa med de äldre hundarna på promenaderna ner till floden. Det går framåt. Pedro är den mer lite modiga hunden som ska skälla på nya saker han ser för att visa att här kommer han. Volontärerna har även börjat separera på syskonen för att man märkt att de lyssnar bättre vid träning då.

Till Pedro söker vi en aktiv familj. Pedro kan bo både som ensamhund och med en hundkompis, vilket vi tror han hade uppskattat mer. Familjen bör vara medveten om att Pedro har mest sett gården och bara lämnat för besök hos veterinären. Så han behöver introduceras för den stora världen som finns där ute.

Pedro är resklar i mitten av Januari.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.