28 November 2022

Otto med sina 8 syskon räddades av en organisation som tyvärr inte kunde ta hand om alla 9 valpar. De kontaktade olika organisationer i området, bla oss för att se om någon kunde ta någon valp. Vi tog då in bröderna Otto och Nils. Nils har redan ett hem som väntar på honom i Sverige. När organisationen hämtade valparna så såg man deras föräldrar, så man vet att de har schäfer och belgisk vallhund i sig.

Otto är en underbar valp, han älskar att leka med sin bror. De har nyligen flyttat från valpkenneln och delar nu kennel med bröderna Pumba och Timon. När det är deras tur att leka på gården så är de i en grupp på ca 10 hundar lösa tillsammans. Så Otto är van vid olika hundar så som hanar som tikar och stora som små hundar.

Han är en valp som gärna är där allt händer, men han hittar oftast en tyst och lugn plats där han kan ligga och observera allt som händer  istället för att vara i det. Otto är hund som uppskattar närhet och är en väldigt lättsam valp. Just nu har de börjat koppelträna honom och det går framåt.

Vi tror att Otto skulle passa i de flesta familjeförhållanden. Han behöver komma till ett hem som gärna vill träna honom både psykiskt och fysiskt. Han kommer ju vara väldigt socialiserad med hundar och människor, men kan behöva en del miljöträning då han nästan bara har sett kennellivet. Otto är resklar i mitten av Januari.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt