Oscar hittades övergiven ute på landet för över tre år sedan och blev lämnad till en hundgård belägen nära Sevilla. Han var kvar på den gården ända fram till i augusti månad i år då det bestämdes att han skulle få komma till SOS hundgård. Det är verkligen dags att han nu äntligen ska få ett eget hem, denna fina kille. Oscar är frisk men fortfarande lite tunn, det jobbar vi på och det går framåt, fortfarande fattas det väl några kilo innan han når sin”matchvikt”.

Sedan han kom till gården har han inte slutat vifta på sin svans, han älskar alla och är toppen med alla de hundar som han tillbringar sin tid med. Han delar för tillfället kennel med tre andra hundar och det fungerar bra. Oscar får ofta följa med på promenad med en större grupp hundar, han verkligen älskar de promenaderna och man har börjat låta honom springa lös när man har en grupp som fungerar bra ihop och på områden som bedöms som säkra. Han lyssnar bra och kommer då han blir inkallad, han ser väl också hur hans kompisar fungerar och gör likadant som dem.

Lika mycket som han tycker om promenader så älskar han när det varje eftermiddag är dags för lek på gården. Den gången han inte tycker det är lika kul är när det är dags att gå tillbaka till sin kennel eftersom han älskar den frihet som han får på gården, en stor skillnad mot hans tidigare liv, då det inte fanns samma möjlighet till lek och promenader.

Oscar älskar mat och får nu sin mat i en speciell skål så han inte har möjlighet att kasta i sig maten utan måste ta det lite lugnt. Om man av någon anledning skulle behöva ta skålen från honom så bryr han sig inte alls.

Han är en trygg, vänlig kille med en underbar personlighet som kommer bli en bra kamrat till någon lycklig person/familj. Oscar är en ganska stor hund men absolut inte krävande, han älskar all uppmärksamhet som han får. Nu när han varit på gården några veckor så börjar man se han personlighet och det är verkligen sorgligt att han har fått vänta så länge på sin chans att få en egen familj.

Oscar kan nog passa i vilken sorts familj som helst.