17 januari 2022

Ollie hittades bland soptunnor med sina syskon när dom var mycket små. Valparna togs till en liten hundgård och efter en kort tid blev alla valparna adopterade. Tyvärr så valde familjen att lämna tillbaka Ollie då han växte och inte var en söt, liten fluffig valp längre. Sos har valt att hjälpa hundgården att placera Ollie och han har nu bott på vår hundgård ett tag.

Volontärerna beskriver Ollie som lugn hund som är väldigt tillgiven. Han låter volontärerna göra allt med honom. Klippa klorna, badas, borstas och även bli lyft när vikten skulle kollas.

Innan Ollie kom till vår gård så levde han tillsammans med alla hundar lösa på den andra hundgården. Tikar som hanar, små som stora hundar. Hos oss får han även träffa alla hundar vilket går bra. Just nu delar Ollie kennel med en annan större hund, Bruce. Första två nätterna satt han själv i kenneln och då kunde man höra honom gråta på natten. Men nu när han har förstått att han bor på en ny gård och har fått sällskap har han vant sig.

När han först träffar nya människor kan han vara lite försiktig och vaksam, då han är en blandning av schäfer så kan det ju vara anledningen. Ollie har fått följa med in till stan när volontärerna skulle handla och det tyckte han var roligt. Det var inga problem för honom att åka bil eller vara bland trafik. På den andra hundgården fick Ollie även träffa lösa katter, vilket gick bra. Däremot kan vi inte lova att det kommer fungera i det nya hemmet.

Ollie har haft otur i början av sitt liv, men han kommer vara den perfekta familjehunden när han får komma till ett kärleksfullt hem. Ollie är resklar.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.