28 Mars 2024!

Obi är en av alla valpar som föds på landsbygden. Obi och hans bror föddes i oktober förra året och man vet att mamman är en stor krämfärgad mastin som vandrar runt som en gatuhund trots att hon tillhör en fårbonde i trakten. Enligt boenden i området så får hon valpar med 6 månaders mellanrum och valparna lever inte ens tills de blir vuxna. Under hennes senaste graviditet så märkte medarbetarna i Spanien att hon rörde sig i ett speciellt område så dem satte upp en matstation åt henne som hon återkom till dagligen. När valparna var födda och hon tog med dem till matstationen så lyckades våra medarbetare att fånga två av valparna. Vilket var Obi och hans bror Bobby. Bobby fick ett hem tidigare i år och nu är det Obi’s tur att hitta sitt! Vårt mål är att försöka kastrera deras mamma för att stoppa alla dessa valpar. Men då hon har en ägare, som tyvärr inte bryr sig om henne, så kan vi inget göra utan tillåtelse. Då det är en del hundar som vandrar runt henne så misstänker vi att pappan till Obi och hans syskon är en schäfer mix som brukar gå med henne.

Obi har bott på vår gård sen han var ca 2 månader gammal och är van vid livet på gården. Han är van vid att volontärer kommer och går. Obi är en kille som älskar människor och även om han är en stor hund så sitter han gärna i knät när han får chansen. Han är just nu i åldern där han behöver tränas, volontärerna har lärt han de vanliga kommandon och man märker att han är snabblärd och tycker det är kul. På promenader när han går själv lyssnar han väldigt bra på volontären och sätter sig när volontären stannar. Är de fler hundar på promenaden så blir han lätt distraherad, men har man godis med sig så fångar man lättare upp hans uppmärksamhet, då han är väldigt godismotiverad. Han kan ordet nej och lyssnar bra när han blir korrigerad om han skulle göra något fel. Han har inga problem att man klipper klorna på honom.

Även om Obi är en blandras så är han väldigt mycket mastin. Han vet hur man tar det lugnt och ligger gärna och vilar när han är tillbaka i sin kennel, trots att han delar kennel med Ella och Sky som är två lekglada hundar. Ute i trädgården leker han glatt med den stora gruppen av hundar i olika storlekar, åldrar och tikar som hanar. Han börjar komma upp i åldern där han testar sig fram för att se vart hans plats i hundgruppen är. Ibland glömmer han bort sin storlek och kan leka lite hårt, men om någon leker tillbaks hårt så gnyr han så det låter som han gråter.

Obi kan bo med andra hundar men är så pass självsäker så han kan även bo som ensamhund. Till Obi söker vi en familj som är beredd på att träna Obi och lära han det han behöver. Ett hem som kan ta med han på mysiga promenader men även ge han all den kärlek han förtjänar. Även om han är en stor kille så tar han gärna emot en massa kel och gos, gärna i knät! Obi är planerad att resa till ett fosterhem i Sverige i början av April då han växer och risken är att han kommer bli för stor för att kunna flygas om vi väntar för länge.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.