Naomi hittades av en av våra volontärer i början av januari då hon sprang runt på en hårt trafikerad väg i en närbelägen by. Hon verkade förvirrad och riskerade att bli påkörd. När man stannade bilen så hoppade hon glatt in i den. En trevlig tjej, i god kondition, dock lite underviktig. Hon hade inte något microchip och efter att vi annonserade i social media på hittade/förlorade hundar utan att någon har efterfrågat henne så kan vi nu börja leta hem till henne. Det var fler personer som hade sett henne och även sökt efter någon eventuell familj innan hon plockades upp av oss.

Naomi är en mycket trygg och tillgiven tjej som svarar bra på all uppmärksamhet som hon får, men hon är inte alls påträngande. Vi tror, beroende på hur hon uppträdde på gården den första veckorna hon var där att hon nog bott ensam på en övergiven tomt, vilket ofta händer med mastiner i området. Nu har hon funnit sig tillrätta på SOS och kommer bra överens med alla de andra hundarna på gården.

Naomi har en trevlig personlighet och hon är mycket lugn, även om man också kan beskriva henne som lekfull. Hon deltar i all lek med de andra hundarna på gården och de stunder då det inte är något på gång så kan hon sätta igång att leka för sig själv. Det märks att hon är en ung hund och vår veterinär beräknar hennes ålder till inte mer än två år.

Hon sover i en kennel men eftersom hon älskar alla de andra hundarna så spenderar hon största delen av dagen på gården tillsammans med dem. Naomi har också många tillfällen att vara inne i volontär-huset. Hon älskar sina promenader och fungerar bra både med och utan koppel. Naomi är tyst och lugn de gånger hon får åka bil.

Naomi skulle passa många olika sorts familjer. Hon behöver mer träning men är mycket mat-intresserad så att använda mat/godis kommer göra träningen enklare. Hon är en underbar hund som inte vet hur stor hon är. En familj utan små barn är nog därför lämpligast för henne då hon annars lätt skulle välta omkull dem. Så om där finns barn bör de minst var från skolåldern och uppåt. Hon är ju en typ av mastin, så ett lantligt beläget hem är vad vi helst söker till henne.

Då det är landtransport som gäller får man som adoptör vara beredd på att hämta hunden i Helsingborg.