26 augusti 2022

Moa och sin bror Harry hittades tillsammans med sina 5 syskon av polisen på landsbygden. De togs till en mindre hundgård som nu valt att stänga ner och vi har valt att hjälpa hundgården med några hundar. De andra valparna har flyttat till en annan hundgård och några av dem har fått hem i Spanien. Av de 7 valparna så såg 6 av dem identiska ut medan den 7:de var svart och vit. Så man misstänker att de har en del Bodeguero i sig.

Moa & Harry har varit på vår gård sen Juli. Valparna har underbara personligheter, man märker mer och mer att de börjar får egna personligheter. De bor just nu i en kennel med Torsten men under siestan så är de en stor hundgrupp på 6 hundar som springer runt och busar. Både Moa och Harry fungerar med alla hundar de fått träffa på gården. De båda är väldigt kärleksfulla valpar och uppskattar att få mysa med volontärerna när de inte busar med de andra hundarna.

Att komma ut på promenaderna tycker de båda är roligt och de går bra i koppel. Roligast är att gå ner till floden och busa. De har fått följa med in till stan och då är Harry den som är mer framåt medan Moa är den bossiga storasystern inne på gården.

Vi tror att Moa skulle passa i vilken familjetyp som helst, även i en barnfamilj. De har en hel del energi och är aktiva, men vet ändå hur man ska koppla av. Så ett hem som vill hitta på roliga äventyr men samtidigt ha en gosig familjemedlem att mysa i soffan med.

Moa är resklar i slutet av september.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt