28 Mars 2023

Miro hittades i ett dike av en svensk kvinna när hon var ute och rastade sina hundar, det var något vitt i ögonvrån som gjorde att hon gick fram och kollade. Som tur var för lilla Miro som bara var 6 veckor gammal och låg där helt ensam. Kvinnan tog hem Miro till sig och hade honom tills han var 3 månader, tyvärr kunde hon inte behålla honom då han är en ung energifylld valp och hennes hundar var äldre och orkade inte med en valp i hemmet. Hon vände sig till oss och frågade om vi kunde hjälpa till och Miro flyttade till oss i början av Mars.

Volontärerna beskriver Miro som en rolig, livlig och öm liten kille. Han älskar livet på gården med den uppmärksamhet han får av både volontärer och hundar. Miro bor inne i huset med volontärerna då det kändes fel att sätta honom ute i en kennel när han fått bo i ett hem från att han var 6 veckor. Får Miro välja så sover han i någon volontärs säng och får han ha en leksak att tugga på så somnar han inom några minuter och sover genom hela natten. Han är ingen morgonpigg valp och är den hunden som vaknar sist och han ligger gärna kvar och drar sig lite. Miro är en valp som älskar alla och han tror att alla älskar honom, på gården leker han med alla hundar. Det spelar ingen roll om det är tik eller hane, stor eller liten, ung eller gammal hund. Finns det ingen volontär att vara nära i soffan så hittar man oftast Miro liggandes på någon av de två stora mastinerna som också bor inne i huset. Vi misstänker att Miro är blandning av Podenco och galgo, så han kommer växa och bli stor. Men det är för tidigt att säga om det stämmer. Han lyssnar bra på sitt namn och är nästintill rumsren.

Till Miro söker vi ett aktivt hem som redan har en hund som han kan ha som sällskap. Miro har lärt sig socialträning på gården, men han behöver en familj som kan visa han livet utanför hundgården. Miro är resklar i Maj.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.