19 April 2023

Minguito dumpades som så många andra hundar på det lokala hundhägnet där hundar efter en viss tid får somna in. Då Minguito var en liten valp och valpar lätt blir sjuka så fick han tyvärr sjukdomen parvo som är dödlig. Som tur var så räddade Malaga hundgård honom och satte honom i karantän och i full vård. Efter många månader så blev Minguito friskförklarad och kunde flytta ut till de andra hundarna! Till en början var han väldigt rädd av sig då han bara fått vara ensam i karantän och inte alls var van att se andra hundar och massa människor. Men med ytterligare en tid och en massa kärlek från volontärerna så är han idag inte samma rädda hund.

Nu är Minguito redo att bli adopterad och få ett eget hem att kalla sitt. Han är idag en social och busig vovve, han vill gärna vara den som försöker bestämma i kenneln nu. I playpen är han den som bjuder in i lek och delar med sig av både mat och leksaker! Förutom att leka med sina kompisar så håller han sig gärna nära volontärerna då han förstått att de är en trygghet och väldigt duktiga på att dela ut en massa pussar och kramar.

Vi tror att rätt hem till Minguito skulle vara ett hem som inte är allt för aktiva, men som vill ha en hund att skämma bort med massa kärlek och mysiga promenader. Minguito är resklar i början av Juni.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.