26 Augusti 2022

Mary har varit här hos oss på gården i ca 2 månader nu och har utvecklats enormt mycket.

När hon kom var hon osäker på andra hundar och ville inte att dom kom för nära, nu är hon en glad hund som är först fram och hälsar när det kommer en ny hund.

Mary är en cool tjej, hon roar sig själv men leker gärna med de andra hundarna också,hon har lätt för att slappna av och kan ligga nöjd i trädgården och gnaga på en leksak eller något annat skoj.

På promenaderna går Mary perfekt i koppel,hon drar inte och går gärna och filosoferar och luktar,hon älskar att få gå ut och upptäcka världen.

Mary är ingen hund som kräver din uppmärksamhet men älskar när du ger henne mys o gos, men när dom andra hundarna hoppar upp i knät på volontärerna och får uppmärksamhet så sitter Mary fint lite på sidan om och väntar på ”sin tur”.

Mary är en så fin hund på alla sätt, vi tror hon skulle passa både med hundkompis och utan bara hon kan få träffa hundar och busa av sig ibland. Om det finns barn i familjen bör de vara 12år och uppåt.

Det man kan säga mer är att hon tycker att ödlor,fjärilar,gräshoppor,syrsor och andra trevliga kryp är så spännande…

3 Juli 2022

Mary, tillsammans med sin kennelkompis Bobo kom till oss i början av juni. De kom från en annan hundgård som behövde hjälp att placera några hundar. Mary har befunnit sig på den hundgården sen hon var en liten valp.

Mary njuter av livet på vår hundgård och tog flytten hit väldigt bra. Till en början är hon väldigt nervös för nya människor, men när hon inser att volontärerna har en massa kärlek och uppmärksamhet att ge så blir hon mjuk och kärleksfull. Volontärerna på gården har börjat se hennes rätta jag komma fram. Där hon kommer ifrån så är det väldigt många hundar med för få människor, så där får inte hundarna den uppmärksamhet som de förtjänar.

Att gå ner till floden på sina dagliga promenader tycker Mary är extra roligt för då vet hon att hon kommer få simma runt. Hon älskar att komma iväg på promenader och få upptäcka saker. Mary delar kennel med Bobo och Roma som hon börjat leka och busa med mer och mer. Hon har även börjat leka mer med leksaker som hon får.

På gården hon kommer ifrån så springer de flesta hundarna lösa tillsammans, vilket vi tror har varit lite stressande för Mary. För när hon träffar nya hundar så är hennes första instinkt att säga ifrån att lämna henne ifred. Så länge det inte varit en hund som har en stark karaktär så har det bara tagit någon minut så är de vänner och springer runt på gården och leker. Då Mary är av rasen podenco så har hon en del jakt i sig, så att vara lös på promenader är inget vi rekommenderar.

Mary skulle passa i ett hem där hon får mysiga promenader, en skön säng eller soffa att mysa i och en matte/husse som ger henne massa kärlek. Hon har tagit alla nya saker som hon utsatts för väldigt bra men skulle behöva en ägare som kan fortsätta miljö-träna henne, då hon levt på hundgård större delen av sitt liv.  Mary är resklar i augusti.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.