17 juli 2021

Marcus blev omhändertagen när han gick omkring på en gata i en by inåt landet runt påsken i år. Han hade inte något chip och var i hyfsad kondition men väldigt försiktig runt människor. Han blev tagen till en hundgård på landet och fick flytta till SOS hundgård tidigt i juni för att det förhoppningsvis ska bli lättare att hitta hans perfekta familj.

När Marcus kom till SOS var han väldigt misstänksam mot mänsklig kontakt. Han var väldigt blyg och försiktigt. Det är nog ganska klart att han inte har haft det bra tidigare i sitt liv. De första veckorna på gården så var det inte ens någon idé att försöka sätta på honom en sele för att han skulle följa med de andra kennel-kompisarna på promenad, trots att man såg att en del av honom längtade efter att få följa med var ändå rädslan större. Man fick gå långsamt fram med honom och ta det i hans takt. Det fungerade bra och nu litar han på volontärerna på gården och tycker faktiskt om när man kramas med honom. Marcus älskar sina promenader och går bra i koppel.

Marcus har hittills delat kennel med Lotta, en ung lekfull tik och George, en lugn äldre hane. Han kom snabbt överens med de två och nu tillbringar den lilla gruppen mesta tiden på gården tillsammans med gårdens andra hundar. Nu när Marcus kan slappna av mer så leker han en hel del. Hans favorit-lekkamrat är en ung mastin-hane, mycket större än honom.

Marcus är en lugn och vänlig vovve med en underbar personlighet. Även om han var rädd I början så hände det aldrig att han visade tänderna eller ens rörde på läpparna. Istället så backade han bara bort från det som han tyckte var otäckt.

Marcus har gjort stora framsteg på kort tid, det är nog troligt att han kan komma att tappa lite av sitt nyfunna självförtroende i och med en flytt men det kommer förhoppningsvis bara vara tillfälligt. Det viktiga är att han får komma till ett lugnt hem och det är också viktigt att det redan finns en hundkomis i hemmet. Familjen måste ha tålamod och bör använda mjuka metoder för att få honom att fortsätta utvecklas. Marcus älskar hundgodis så det kan vara en hjälp. Han kommer bli en underbar vän till någon lycklig person.

Han kan vara resklar inom kort.