7 September 2023

Mar hittades vandrandes omkring ensam ute på landsbygden. Hon hade en kedja runt halsen som satt så hårt att den började växa in i huden på henne. Som tur var så hittade en vänlig själ henne och tog med Mar till Malaga hundgård som vi samarbetar med. På plats tog de direkt bort kedjan och började behandla hennes sår!

Idag är Mar helt återställd förutom ett ärr runt halsen efter kedjan. Till en början var Mar väldigt blyg och rädd, men nu efter extremt mycket jobb och kärlek från volontärerna så har det mesta av rädslan och blygheten släppt. Hon visar en del blyghet när det kommer till nya möten. Mar har fått träffa en del olika hundar och hon har kommit bra överens med alla! Efter en tid på gården har hon börjat förstå vad man ska göra med leksaker, hon har börjat springa runt och leka med dem i playpen. Vilket man märker att hon verkligen gillar! På gården finns det katter som Mat har fått träffa och det gick bra. Det är dock inget vi kan lova att det kommer fungera efter miljöombyte. När det kommer till att klippa klor så låter hon volontärerna göra det utan motstånd.

Till Mar söker vi ett hundvant hem. Någon som kan fortsätta stärka hennes självförtroende. Ett lugnare hem hade denna fina tjej uppskattat! Mar är resklar.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.