10 april 2021

Vi hittade Manuel när han låg bredvid vägen en kväll i februari. Han var pigg men kunde inte röra sig. En volontär lyfte in honom i bilen och tog honom tillbaka till SOS hundgård. Han var hungrig och väldigt törstig, och hade inget microchip.

Efter en natts vila försökte han gå upp och röra sig men något var uppenbarligen fel trots att svansen viftade konstant och han inte verkade ha speciellt ont. Han gick som ′′ robocop ′′ (volontärens beskrivning) men han ville helst bara sitta ner.

En grundlig kontroll hos veterinärerna och röntgen hjälpte oss att reda ut vad som var fel. Manuel hade märken runt halsen vilket vi sett tidigare på hundar som lever fastbundna / kedjade. Han saknade också muskler. Röntgenbilderna för att kontrollera att han inte lidit av allvarliga problem med deplacia gjordes. Stor lättnad att se att även om hans höfter inte är jättebra så är de inte hemska, större raser som ex vis mastiner, schäfer, m.fl har ofta problem i någon grad.

Manuel gillar att tillbringa sin tid i trädgården och han älskar alla människor och alla de andra hundarna på gården. Efter några dagar började han leka även om han fortfarande gick som en krabba och föredrog att sitta eller ligga. I slutet av vecka två kunde han klara av en kort promenad. Nu när det gått en tid är han en förändrad hund. Han får två promenader om dagen och leker gärna med någon hund som är sugen. Hans styrka har förbättrats mycket och hans sanna härliga personlighet visar sig mer och mer.

Manuel söker nu eget hem. Han är en riktigt härlig hund och är inte mycket mer än ett år gammal. Han behöver någon som hjälper honom att fortsätta bygga muskler och han kommer ju även behöva lite vitamin/kosttillskott. Gården hade besök av några små barn under några timmar och han fungerade bra med dem. Han kommer att bli ett fantastiskt familjemedlem för någon lycklig person.

Han kommer att kunna vara resklar till Sverige i juni.