17 November 2023

Mango räddades från den lokala hundgården där hundar efter en viss tid får somna in. Då han var så pass liten valp så valde man att placera honom i ett fosterhem istället för i en kennel. Fosterhemmet var nära att behålla honom, men när han växte upp till en stor hund och inte var en liten söt valp längre så valde fosterhemmet att lämna tillbaks honom till Malaga hundgård som vi samarbetar med. Så nu hjälper vi till att hitta ett hem åt denna fina kille!

Enligt fosterhemmet så hade Mango det jobbigt att vara ensam hemma. Det är dock inget som han visat något på gården enligt volontärerna. Mango går ihop med andra hundar han fått träffa och är undergiven av sig. Just nu bor han ihop med en dominant tik och det fungerar bra! Han har inga problem med att dela med sig av mat eller leksaker. Volontärerna beskriver honom som en väldigt social kille. Han håller sig gärna nära volontärerna för att få en massa kel eller för att leka.

Till Mango söker vi ett aktivt hem. Vi ser gärna att det finns hund i hemmet som han kan leka med under dagarna.

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.