9 Oktober 2023

Macarena blev räddad av Malaga hundgård som vi samarbetar med, från den lokala hundgården där hundar efter en viss tid får somna in. Varför hon var där från början vet man inte. Men man märker att hon är van vid människor, så hon har till största sannolikhet varit någons husdjur och inte en jakthund som podencos annars brukar vara. Hon räddades därifrån i Augusti men man märkte snabbt att hon inte trivdes i kenneln utan ville bara vara när människor. Så i slutet av September fick hon flytta till vår gård där hundarna socialiseras mycket mer med volontärerna.

Macarena beskrivs som en fin och vänlig ung tjej som älskar att få uppmärksamhet av volontärerna. Hon går ihop med alla de hundar hon fått träffa på gården, men man märker att hon föredrar mer att umgås med volontärerna. På promenaderna går hon bra i koppel, även på promenaderna lägger hon mer fokus på den som håller i kopplet än vad som händer runt om henne. På denna korta tid som hon befunnit sig på vår gård har hon anpassat sig väldigt bra och man märker att hon trivs med att få vara lös på gården, mysa med volontärerna och slippa vara instängd i en kennel större delen av dagen.

Till Macarena söker vi ett hem som vill överösa henne med massa kärlek. Hon är såpass självsäker så hon skulle kunna vara ensamhund i sin nya familj. Även om hon till stor del är av rasen podencos så har hon inte den typiska höga energin. Utan Macarena hade hellre föredragit mys i soffan istället för att vara ute och vandra! Macarena är resklar i mitten av November.