17 Juni 2023

Luis och hans syster Katy hamnade på det lokala hundhägnet där hundar efter en viss tid får somna in, när de inte ens var 2 månader gamla. Hundhägnet hade fullt med valpar och hörde av sig till oss om vi skulle kunna ta några. Vår valpkennel stod precis tom så vi hämtade syskonen i April månad. Till en början fick dem sitta isolerade i valpkenneln så att de inte fick någon smitta eller bar på något. Efter deras vaccinationer och veterinärbesök så fick de lämna valpkenneln och träffa de andra hundarna, vilket de båda älskade!

Både Luis och Katy är kärleksfulla valpar som älskar att busa med de andra hundarna. De har fått träffa alla olika sorters hundar vi har på gården och de går ihop med alla, stora små och tikar som hanar. De älskar även att få kela och gosa med alla volontärer på gården. Man märker att de gärna vill lära och är väldigt smarta av sig. Luis är den mer försiktiga av syskonen när det kommer till nya saker, han hoppar gärna upp i någon volontärs knä om det är något han inte är helt van vid. De har börjat få följa med de andra hundarna ner till floden på sina promenader. Luis är en av hundarna som älskar att bada och följer gärna med i när de andra hundar plaskar på. Dem älskar att få gå på sina promenader och komma utanför gården för att upptäcka saker. Men den nya familjen måste vara medveten om att syskonen har levt i en kennel under största delen av sitt liv, de vet inte hur den stora vida världen ser ut och det är något den nya familjen måste vara med och visa Luis. Så familjen måste förstå att det allra mesta är nytt för honom.

Vi tror att Luis skulle passa i de flesta familjeförhållanden. Vi ser inga problem med att Luis skulle kunna bo med barn. En familj som vill ha en fyrbent bästavän att mysa med och gå på spännande promenader med.

 

 

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.