24 juni 2021

Lotta hittades i april månad när hon ensam gick omkring i en by inåt landet. Hon hade inte något microchip och det var inte någon som visste vart hon hörde hemma. Hon togs först till en hundgård som vi brukar hjälpa med att placera hundar och för att kunna göra det lättare fick hon nyligen komma till vår hundgård.

Lotta är en vänlig, kärleksfull, livlig valp som har anpassat sig väl till livet på SOS gården. Hon delar för tillfället kennel med två hanar och de kommer väl överens. Lotta är dock lyckligast när hon får komma ut från kenneln för att få tid med volontärerna, hon älskar uppmärksamhet och mys som inkluderar kramar är verkligen favoriten. I stort kan man säga att hon en trygg och framåt tjej med en nyfiken personlighet. Dock kan hon ibland, om det dyker upp något nytt hon inte är beredd på, bli lite försiktig och backa undan, detta bara tills hon upptäckt att det inte är något att vara rädd för.

Lotta har fått träffa fler av de andra hundarna på gården nu, stora och små och hon känns trygg med alla. Hon har ett bra hundspråk och kan snabbt se vilka som vill leka och vilka man ska låta var ifred. Hon promenerar med olika grupper av hundar varje dag och anpassar sig lätt. Koppelträningen går bra.

Vi tror att Lotta skulle kunna passa in i vilken sorts familjekonstellation som helst, hon är trygg nog för att kunna vara ensamhund och få all uppmärksamhet, som hon längtar efter, men likväl skulle hon kunna bo i en familj där det redan finns en hundkompis. Då hon har en underbar personlighet skulle hon säkert också klara av att bo i en familj där det är mycket som händer. Vi tror att hon någon gång har varit någons husdjur, kanske skulle hon vara en leksak för barnen, men sedan när man märkte att hon växte och blev större än de tänkt så övergav man bara henne. Tyvärr inte alls ovanligt.

Vad än hennes historia är så är det inte något som har skadat henne, en underbar tjej, som nu förtjänar det bästa i ett eget hem. Ett hem som också förstår att det finns saker man kommer behöva jobba på med henne, som om man får hem en valp.

Hon kan vara klar att resa från 10 juli