Uppdatering 21 juni 2021

Lola fick komma till ett fosterhem i Sverige den 13 juni då hon var så deprimerad på hundgården, hon slutade äta och gick ner i vikt, det var verkligen sorgligt att se. Här kommer en information från fostermatte:

Hon har bara varit hos oss en kort tid men hon har redan börjat blomma ut och visa den glada Lola. Lola bor just nu med en annan sos-vovve och de går bra ihop. Alla hundar hon har fått träffa har det gått bra med. Lola bjuder gärna in till lek men när större hundar börjar leka med henne så lägger hon sig på rygg och tjuter. Så hon är en väldigt osäker vovve. Lola är en riktigt fin tjej som fortfarande är ledsen över att blivit lämnad av sin familj. Det är något som har tagit på henne hårt. Då hon har en del separationsångest så är det bra om hon inte blir lämnad för mycket till en början. Vi tränar på att hon ska vara ensam korta stunder men hon är väldigt rädd att bli lämnad igen. Något vi märkt av att Lola älskar så är det barn. Hon bor just nu ihop med en ettåring och hon sover gärna bredvid henne och ger lite pussar då och då. När hon fått träffa lite äldre barn så viftar hon stort på svansen och man ser hur hela hon skiner upp! Hon har alltid bott med barn och det märker man av, hon blir lugnare när hon är med barn. Även om det skulle bli högt ljud av skrik eller lek så kan hon ändå ligga avslappnad bredvid. När Lola kom till oss så drog hon en hel del. Vilket också varit mycket för att hon varit stressad, det är något som vi övar på och bara på denna veckan har det varit stora framsteg. Inomhus så slappnar Lola av och sover gärna uppe i soffan eller i sängen. Hon är en riktig kelgris som gärna ligger nära sin människa och snarkar. Lola skulle passa i de flesta familjer som är villig att ha tålamod med henne tills hon släpper sin rädsla att bli ensam. Som tar med henne på mysiga promenader och äventyr. Då hon älskar barn så önskar vi att det finns barn i hennes nya familj, då skulle ingen bli gladare än Lola.

Lola finns i Halmstad, och det går bra att besöka henne om intresse finns.

 

18 maj 2021

Lola är en av två hundar som nyligen flyttat in på SOS hundgård. De kommer från en underbar spansk familj som sorgligt nog har fått stora förändringar i sitt liv. Familjen är känd av våra medarbetare i Spanien och att de nu blivit tvingade att överlämna två av sina hundar är väldigt traumatiskt för dem. De har haft Lola sedan hon var några veckor och de har fött upp henne med nappflaska. Hon kom då från ett större shelter som sökte fosterfamiljer för att hjälpa moderslösa valpar. Meningen var att de skulle vara fosterhem men de förälskade sig i henne och hon fick stanna. Då bodde de i ett stort hus och hade arbete. Nu har situationen ändrats och de bor i en liten lägenhet och deras ekonomi är körd i botten. Det finns barn i familjen som nu är 5 och 9 år så Lola är van vid och fungerar jättebra med barnen. Tillsammans med Lola kom även hennes bästa hundkompis, en jättestor ung Mastin.

Lola har bara varit hos oss en kort tid och kämpar fortfarande med att anpassa sig. De första dagarna så grät hon, hon förstod naturligtvis inte varför familjen, i hennes värld, hade övergivit henne. Gråtandet har nu slutat, hon är som gladast när hon får vara ute på gården med volontärerna, det är populärare än att följa med på promenad, men det kommer förhoppningsvis ändras. Hon har presenterats för de andra hundarna vilket gått bra men när en äldre tik lät Lola förstå att hon inte alls vara intresserad av henne så backade Lola snabbt undan.

Familjen beskrev Lola som en älskvärd, vänlig och tillgiven hund med en härlig personlighet. Hon var toppen med barnen och bra med alla besökare som kom till hemmet. De sade att hon älskade sina promenader men att det inte fungerade så bra att ha henne lös då hon lätt blev distraherad, hon älskade bl.a att jaga fjärilar, Lola har också visat en del jaktinstinkt så man får tänka på att det kanske inte går att ha henne lös, det är något för nya familjen att upptäcka/jobba med. Enligt familjen gick hon också bra i koppel, men på gården så upplever man att hon drar en hel del. Detta kan ju ha att göra med att hon vill tillbaka till sin familj och därför inte kan koppla av på promenaden ännu.

Lola behöver verkligen en ny egen familj. Det börjar bli varmt nu och hon har inte längre ett svalt hus hon kan gå och lägga sig i. I sitt förra hem var hundarna mycket ute på gården men kunde också välja att gå in och svalka sig när de ville. Hon kommer nog anpassa sig till gårds-livet även om hon inte alls  förstår vad som hänt, men det går ju inte alls upp mot ett eget hem, vilket vi hoppas hon kommer hitta så snart som möjligt. Hon har ju inte några andra erfarenheter än att bo i en kärleksfull familj så som tur är har hon inte några dåliga erfarenheter.

Gällande vad hon kan vara för raser så kan bara säga att den enda som är säkert är att det är en riktig mix, antagligen kan där vara lite bull-terrier inblandat någonstans, då hon har en bred panna, men resten är en riktig härlig blandning.

Lola kommer till fosterhem i Halmstad den 13 juni