5 Juni 2022

Limbo kommer från en familj där barnet i familjen tyvärr utvecklade allergi och de var tvungna att ta beslutet att lämna honom till Malaga hundgård som vi samarbetar med.

Limbo trivs inte alls i kennellivet och han tycker det är väldigt stressigt. Han är en väldigt aktiv kille som älskar att få springa av sig i playpen med någon leksak eller få busa med sina kompisar. Får han välja så föredrar han hellre att busa med sina hundkompisar än att umgås med volontärerna. Han går ihop med alla de hundar han har fått träffa och har inte haft problem med att dela med sig av varken mat eller leksaker.

Att klippa klorna är verkligen ingen favorit hos Limbo och han försöker komma undan så fort han inser att klorna ska klippas. Att bli buren gillar han inte riktigt heller utan han vill gärna vara på marken och springa runt. Det märks att han behöver en del uppfostran och träning. Att gå i koppel är en av sakerna som behövs tränas på.

Till Limbo söker vi ett hem som är kattfritt, då han inte gillar katter. En familj som vill träna någon form av aktivering med sin hund, Limbo är ingen soffpotatis som vill ligga i soffan dagarna långa. Utan han vill få springa och aktiveras.

Limbo är resklar i början av Juli.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.