Kira hade dumpats i en trädgård när hon var runt två månader , hon var i bra kondition. Hon hade, som i de flesta fall med övergivna hundar, inte något microchip. Nu har hon bott på SOS hundgård sedan hon hittades och det fungerar mycket bra. Kira är en mycket vänlig och trygg liten tjej, hon är nyfiken och pigg. Hon tycker mycket om när hon får springa runt på gården runt volontärernas hus och leka med de andra hundarna och hon utforskar också gärna allt av intresse som hon kan stöta på.
Kira är en underbar liten valp med en härlig personlighet som älskar uppmärksamheten från volontärerna men hon är inte på något sätt krävande. Hon tycker också om när hon får leka med bollen och kommer och lämnar tillbaka den så man ska kasta om igen, att leka är livet tycker Kira.
Hon har fått möta små barn och katter, det var inte några problem. Man har börjat med koppelträning också och det går bra.
Kira skulle passa i de flesta familjer, antingen som ensamhund eller i ett hem där det redan finns en eller flera hundar, hon är trygg runt alla hundar, små som stora. Hon är ju fortfarande väldigt ung men vi tror inte att hon kommer bli en särskilt stor vovve. Troligtvis kommer hennes päls växa så hon nog blir ganska så långhårig när hon vuxit klart.
Hon kommer vara klar att resa från den 27 september.