Kessie och hennes bror Kendrick var oönskade valpar som när de bara var några månader gamla blev inlämnade till ett shelter inåt landet. SOS brukar hjälpa dem med att placera hundar och de fick nyligen komma till SOS hundgård för att vi lättare skulle kunna hitta hem till dem. Kendrick fick ett hem ganska omgående och har redan flyttat så nu är det Kessies tur att få sitt alldeles egna hem.
Hon har en vänlig och kärleksfull personlighet och kan beskrivas som en lugn tjej. Kessie har ju till nu tillbringat sitt liv på sheltret tillsammans med många hundar och få människor. Hon upplevs som en lättsam hund som svarar bra på tillgivenhet men hon är inte alls en påträngande vovve. Kessie uppskattar sina dagliga promenader och är intresserad av allt som hon ser. Hon går bra i koppel. Till nyligen så var hon ju alltid tillsammans med sin bror, de lekte hela tiden och han var den större och tuffare av valparna, de kom väldigt bra överens så hon är nog lite deppig när han inte längre finns i närheten. Nu håller hon på att lära känna sina nya hundkompisar på gården och hon kommer bra överens med dem alla.
Vi söker en familj till Kessie som är villiga att aktivera sin hund, hon verkar vara en hund som har lätt att lära och hon kommer också att behöva miljötränas. Hon har ju, innan hon kom till SOS, inte sett något annat än den hundgård hon tidigare var på. Kessie har ett mycket bra hundspråk och har inte ett ”ont ben i kroppen” som man brukar säga. Det får gärna finnas en hundkompis i hennes nya hem men det är inte nödvändigt.
Kessie är klar att resa.