José räddades från ett shelter som tvingades stänga igen och hundarna hotades av avlivning, han har nu varit på SOS hundgård sedan i början av november förra året.

En liten uppdatering om José som gör stora framsteg:

Han älskar att leka i trädgården med volontärerna och Bea (sin hundkompis). Springa efter bollar är det roligaste han vet. Han bor med Bea nu och de leker för fullt! Han vill gärna vara med volontärerna på allt och sitter gärna i deras knä och myser. Han verkar vara väldigt lättlärd så en person/familj som vill jobba med sin vovve vore väl bra för lill-killen. Han lyssnar även väldigt bra på sitt namn väldigt bra och tar gärna emot godis!

 

SOS hade möjlighet att hjälpa några hundar, varav lilla José var en. Han var frisk och i bra kondition.
Vi har inte någon bakgrundsinformation om Jose och varför han hamnade på det tidigare sheltret, men man kan se att det är en vovve som haft en tuff början på sitt liv. Han är vänlig och tar emot uppmärksamhet men han ber aldrig om någon. Han ger ett intryck av oro – det syns I hans ögon. Det intrycket blir dock mindre och mindre ju längre tid han spenderar på SOS. José bor för tillfället med Kessie och en annan ny vovve och de hjälper honom om han känner sig lite orolig. Kessie är en trygg och supersnäll tjej och hon har en positiv inverkan på Jose. De leker på ett härligt sätt och när de är ute på gården så är det också fler hundar som deltar i leken, Jose fungerar bra med dem alla. Han har dock hittills inte visat något intresse av att leka med någon leksak eller boll, det är mycket ovanligt för vovvarna på SOS-gården.
José har varit på besök hos veterinären och både besöket hos veterinären och bilresan gick bra.
Han tycker mycket om sina promenader och är jätteduktig att gå i koppel.
José är en trevlig hund som behöver vänlighet, han börjar koppla av mer och med lite mer tid kommer han nog att bli en gladare kille – han har redan ändrat sig mycket på de få veckor som han varit på SOS.
Till honom skulle det nog passa bäst med ett lugnt hem hos någon person/familj som kan fortsätta att lära honom att livet kan vara härligt.
Han kan vara klar att resa inom kort.