Jose räddades från ett shelter som tvingades stänga igen och hundarna hotades av avlivning.
SOS hade möjlighet att hjälpa några hundar, varav lilla Jose var en. Han var frisk och i bra kondition.
Vi har inte någon bakgrundsinformation om Jose och varför han hamnade på det tidigare sheltret, men man kan se att det är en vovve som haft en tuff början på sitt liv. Han är vänlig och tar emot uppmärksamhet men han ber aldrig om någon. Han ger ett intryck av oro – det syns I hans ögon. Det intrycket blir dock mindre och mindre ju längre tid han spenderar på SOS. Jose bor för tillfället med Kessie och en annan ny vovve och de hjälper honom om han känner sig lite orolig. Kessie är en trygg och supersnäll tjej och hon har en positiv inverkan på Jose. De leker på ett härligt sätt och när de är ute på gården så är det också fler hundar som deltar i leken, Jose fungerar bra med dem alla. Han har dock hittills inte visat något intresse av att leka med någon leksak eller boll, det är mycket ovanligt för vovvarna på SOS-gården.
Jose har varit på besök hos veterinären och både besöket hos veterinären och bilresan gick bra.
Han tycker mycket om sina promenader och är jätteduktig att gå i koppel.
Jose är en trevlig hund som behöver vänlighet, han börjar koppla av mer och med lite mer tid kommer han nog att bli en gladare kille – han har redan ändrat sig mycket på de få veckor som han varit på SOS.
Till honom skulle det nog passa bäst med ett lugnt hem hos någon person/familj som kan fortsätta att lära honom att livet kan vara härligt.
Han kan vara klar att resa inom kort.