Gemensam beskrivning på systrarna:

Jenny och Josie, och deras syster Jessie hittades övergivna ute på landsbygden i juli månad. De togs då till en närliggande hundgård där de fick stanna tills för någon månad sedan. För att lättare hitta hem till dem fick de då komma till SOS hundgård. De har en underbar personlighet, de är tillgivna och mycket vänliga. För tillfället delar de kennel med tre andra valpar och det fungerar bra. Det är mycket lek där och ibland kan de bråka lite, inget allvarligt – så det är aldrig tråkigt i deras kennel.

Det är svårt att hitta något som skiljer dem åt, kanske ska det vara att Jenny är lite lugnare-lite mer ”baby”. Båda tycker om att sitta I volontärernas knä, men Jenny skulle nog helst vilja sitta där 24 timmer/dygn. De är trygga runt människor men inte krävande.

Koppelträningen går bra. Både Jenny och Josie tycker om sina promenader men är fortfarande lite försiktiga utanför grindarna till hundgården.

Båda skulles säkert kunna passa i de flesta familjekonstellationer, där det bjuds mycket kärlek och trygghet. De kommer förstås behöva miljöträning – då de hittills bara upplevt hur det är att bo i den instängda-trygga miljön på hundgården.

De kan vara klara att åka inom kort.