27 November 2023

I september i år hittades Gaia och hennes syster Freya en bit från vår gård av vår medarbetare i Spanien. Hon hade dagen innan sett till en av valparna längst med vägen. När hon sen såg henne igen så stannade hon för att fånga in henne då hon va ensam valp, Gaia sprang då iväg men visade tydligen att hon ville att vår medarbetare skulle följa efter och efter en liten stund kom de fram till systern Freya. Man såg att de bott där ett tag och det stod en matskål där. Båda fångades in och man såg att de var glada över att få hjälp! I efterhand har vi fått veta att folk i närheten brukade ge valparna lite mat. De var väldigt undernärda och hade massa fästingar när de kom till gården.

Nu har de befunnit sig på gården ett tag och de har nått normal vikt. Vi kan se att de kommer bli stora tjejer, vad det är för raser i dem är svårt att säg men man kan se att de är en blandning av många olika raser. Båda tjejerna har ett fint temperament och fungerar bra med de andra hundarna på gården.

Båda tjejerna beskrivs som lugna och försiktiga, de kommer bli en stor omställning för dem när de ska lämna gården och se den stora världen. Något deras nya familjer behöver vara medvetna om och kommer behöva stötta dem i! De är nyfikna när de kommer nya hundar och människor till gården. Freya accepterar snabbare av syskonen medan Gaia är lite mer försiktig av sig. Just nu delar systrarna kennel med två andra hanhundar och det fungerar bra. Systrarna älskar att leka och leker i kenneln med varandra och ute på gården med de andra hundarna. Att leka med volontärerna tycker de också är roligt och de kan även pausa leken för att få kel! Just nu koppeltränas syskonen och det går framåt. De kan sina namn och kommer när man ropar på dem.

Systrarna är nu redo att hitta sina egna hem! Vi söker ett hem till Gaia som kan ge henne all kärlek som hon förtjänar, ett hem som är aktivt och som vill ta med henne på spännande promenader. Köra någon träning med henne där hon får använda hjärnan. Skulle det finns en stabil hund i hemmet hade det varit bra, men Gaia kan även bo som ensamhund. Systrarna är resklara i slutet av december.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.