Frida kom till SOS i början av november förra året. Då kom hon från ett shelter som tvingades stänga ner. Alla hundar som fanns där stod inför risken att avlivas. Vi vet inte alls orsaken till att de tvingades lägga ner. SOS kunde iallafall rädda några hundar därifrån varav alltså Frida är den ena. Hon var i bra kondition när hon kom så hundarna hade ju blivit väl omhändertagna, Frida hade tillbringat en lång tid på hundgården. Vi hoppas nu att hon inte ska behöva vara så länge på vår hundgård innan hon hittar sin egna familj.
Frida är en riktigt lycklig tjej som älskar livet på SOS, hon har redan blivit en av favoriterna hos några av volontärerna. Det är en stor vovve, mycket större än vad vi trodde när vi erbjöd en plats på hundgården, men själv tror hon att hon är en knähund. Frida älskar verkligen när det finns tid över för kel och gos, hon vill gärna vara nära.
För tillfället delar Frida kennel med Fugu, som även han kommer från samma shelter. De kommer väldigt bra överens. Hon har även mött fler andra hundar och det har inte varit några problem.
Koppelträningen pågår och går bättre och bättre, så det är ett nöje att gå på promenad med henne. Det verkar som om hon har lätt att lära och hon har anpassat sig väl till livet på SOS.
Nyligen var hon hos veterinären för en koll och hon uppförde sig väl, både på kliniken och under bilresan. Hon fick med beröm godkänt av veterinären.
Till Frida söker vi ett hem där hon får mycket uppmärksamhet, hon älskar att vara nära människor. Det bör pga hennes storlek inte finnas små barn i hemmet. Finns där barn bör de åtminstone vara i skolåldern. Hon skulle kunna bo antingen i ett hem där det redan finns en hund eller som ensamhund.
Frida kan vara klar att resa inom kort.