14 Februari 2023

Flequi hittades längst med en gata när han var runt året, han fick komma till en hundgård längre in i landet, där har han bott tills nyligen då han fick flytta till vår gård. På den hundgården lever ca 40 hundar lösa tillsammans, den drivs av en person och har kanppt några volontärer så hundarna hinner tyvärr få inte så mycket uppmärksamhet. Nu hoppas vi att Flequi lättare ska få ett hem när han kommit till vår hundgård och ska slippa spendera fler år i en kennel.

Volontärerna beskriver Flequi som en riktigt snäll hund. Han kommer överens med de hundar han fått träffa på sos. När han bodde på den förra hundgården så levde han som sagt lös med många andra hundar, så han har lätt att läsa av och förstå hundspråket. Flequi är en kille som älskar människor men som inte är krävande. Även om han är en stor kille så har han en lugn personlighet.

Något Flequi älskar är leksakskorgen, det fanns inte leksaker på den gamla hundgården då det kan trigga igång hundarna när de lever så många och tätt inpå varandra, så leksakerna är något helt nytt för honom. Man kan alltid hitta honom med en tennisboll eller ett gummiben i munnen. Något speciellt med Flequi är att han inte riktigt förstått hur skönt det är att sova i hundhuset med alla sköna filtar, utan han sover hellre på det kalla kennelgolvet. Men ger vi honom lite tid kommer han snart förstå hur sköna filtarna är! Han gillar att komma ut på promenader och hans favorit runda är ner till floden som ligger nära gården. Han går fint i kopplet.

Fleuqi gillar att vara runt hundar men är tillräckligt självsäker för att bo som ensamhund, men han hade lika väl kunnat bo med många hundar. Så Flequi skulle kunna passa i de flesta familjeförhållandena så länge han får den kärlek han förtjänar! Flequi är resklar!

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.