Faith hittades i Juli 2022 av en volontär efter vägen till sos gården. Hon var svårt undernärd och mycket uttorkad. Hon togs direkt till veterinären för att göra en koll, hon hade inget chip, var full av loppor och fästingar och var hårlös på vissa delar av kroppen. Man upptäckte även att hon löpte.

Hon togs sen till vår gård där hon fick en kennel att vila i och komma undan solen och den värsta hettan. Hon fick mat och vatten och mycket omvårdnad och kärlek. Avmaskades och tvättades med medicinsk schampo. Efter ett par veckor hade Faith hämtat sig bra och började se bättre ut i pälsen och hade börjat lägga på sig i vikt.

Men en dag när volontärerna kom för att mata henne på morgonen så vägrade hon komma ut ur sitt lilla hus och vägrade äta eller dricka. Hon togs akut till veterinären där det konstaterades att hon hade livmoderinflammation och cystor på sina äggstockar, det blev en akut operation för att rädda henne. Efter några veckor med vila och omvårdnad så hämtade hon sig sakta men säkert. Det har konstaterats efter flera blodprov att Faith har ytterligare hälsoproblem och detta gör att hon inte är uppe för adoption.

Faith älskar sitt liv på gården, maten, en mysig bädd att sova i , alla hundkompisarna och alla volontärer som hon kan gosa med. Vi tror att Faith ,som tusentals andra podencos i Spanien, har levt med en jägare. Antagligen har hon suttit fast i en kedja i ett skjul och fött valpkull efter valpkull och däremellan har hon antagligen använts som jakthund. Men av någon anledning så har jägaren dumpat henne, förmodligen för att hon inte längre va till någon nytta för honom. Men nu har Faith fått ett nytt hem här på sos gården där hon kommer att få all den uppmärksamhet, omvårdnad och kärlek hon vill ha.

 

Faddrar:

2024:
Ing-Marie Brunk
Britta Röjnemark
Petra Viklund
Christina Alvner

2023:
Bodil Lanka
Lela Nordquist