20 November 2022

Nu har Erik varit på vår gård ett tag och det volontärerna har att säga om honom är att han är en riktig kärleksfull kille som älskar att kela.

Alla volontärer älskar Erik och han gillar verkligen att vara på sos hundgård, han passar verkligen in med de andra hundarna. Just nu delar Erik kennel med Lexi men när det är deras tur att springa lösa på gården så är de runt 10 hundar i alla olika storlekar och tikar som hanar. Han går ihop med alla hundarna han har fått träffa.

Förutom att springa runt och leka med sina kompisar så älskar Erik att få uppmärksamhet av volontärerna, han sitter gärna i deras knä för att få närhet och kel. Som man ser på visa bilder så blundar han och ler när han tycker det är riktigt mysigt. Han njuter verkligen av sina promenader utanför gården också, det är då man kommer ihåg att han är en podenco. Erik har väldigt mycket jaktinstinkt, han vill gärna leta i det höga gräset efter smådjur under promenader.

Han älskar sin säng och filtar i kenneln, så man kan ju bara tänka sig hur mycket han kommer älska en varm och gosig bädd i sitt nya hem!

 

22 September 2022

Erik dumpades på det lokala hundhägnet där hundar efter en viss tid får somna in. Som tur var för Erik så räddade Malaga hundgård honom och han fick komma till deras gård där han befinner sig idag. När han räddades var han i mycket dåligt skick, han var väldigt smal och hade sår över hela kroppen. Man tror att han tillhört en jägare som inte ville ha han mer då han inte dög till jakt.

Erik har börjat komma ur sitt skal och är inte lika rädd längre. Han uppskattar att få kel och gos och det ser ut som att han ler när han får uppmärksamheten. Han förstår inte riktigt hur man leker med leksaker ännu, men det är något han håller på att lära sig på gården.

De hundar han har fått träffat kommer han överens med. Det gick dock inte lika bra med katter. Så ett hem utan katter är vad vi söker till Erik. Han koppeltränas just nu och han gör framsteg. Till Erik söker vi alltså ett kattfritt och hundvant hem. Någon som kan fortsätta jobba med mjuka metoder för att stärka hans självförtroende.

Erik är resklar i slutet av Oktober.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt