18 Mars 2023

Ella hittades i November 2023 av en man som tyvärr inte hade möjligheten att ta hem henne, som tur var för Ella fick hon komma till hans äldre släkting under en tid innan hon kom till oss under början av februari och nu är det hennes tur att få ett nytt, kärleksfullt hem!

Ella anpassade sig snabbt till livet på vår gård och volontärerna beskriver henne som en mjuk och kärleksfull tjej. Hon kommer bra överens med sina kennelkompisar och de hundar som hon leker med i trädgården under siestan. Ella gillar att springa runt med de andra hundarna även om hon föredrar egentid med volontärerna där hon får massa kel och gos. Att gå på promenader älskar hon då hon får upptäcka nya saker. Man märker att hon inte varit van att gå i koppel men det går bra. Då Ella tycker att det är så spännande att upptäcka nya saker kan hon lätt bli distraherad men har man hundgodis med sig så är det lätt att fånga hennes uppmärksamhet igen. Efter att ha lekt eller varit ute på promenad så går Ella gärna och lägger sig i hundbädden eller i hundhuset för att vila! Vi fick till oss att Ella är en blandning av rasen Podenco, men ju mer man lärt känna henne så misstänker vi att hon är en blandning av rasen Galgo. Hon har mer av galgo utseendet och beteendet att ta det lugnt och observera. Vilken ras hon än är så är hon en intelligent, kärleksfull och underbar ung tjej som fastnat i många volontärers hjärtan!

Ella skulle uppskatta om det finns en hundkompis i familjen, men det går  lika bra att bo som ensamhund. Vi söker ett hem som vill köra någon form av träning med henne och ta med henne på spännande och mysiga promenader. Ella är resklar.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.