7 April 2023

Eli har haft en väldigt tuff start på sitt liv. När polisen kom till en övergiven plats så hittade man Eli fastkedjad i väldigt dåligt skick. Hon var den enda överlevande bland alla djuren. Polisen tog henne till Malaga hundgård som vi samarbetar med. Historien om hur Eli hittades har varit med i Spansk tv och sociala medier då det var så hemskt.

Eli är en väldigt försiktig hund när det kommer till nya möten, man får ge henne lite tid för att hon ska inse att man inte vill henne något illa. I Januari i år så fick Eli flytta till vår gård. Där fick hon en egen kennel med sängar och varma täcken, man märkte att hon älskade sitt nya liv med gosiga filtar och all den kärlek hon får av volontärerna. Väldigt fort märkte vi även att hon inte trivs i andra djurs sällskap. Hon vill vara för sig själv, när hon är ute på gården med de andra hundarna så är hon helst där volontärerna är. Är de andra hundarna på ena sidan gården och leker så har Eli gått till den andra sidan för att lägga sig och vila. Hon vill inte ha med de andra hundarna att göra, skulle en hund vara på henne så säger hon tydligt ifrån att den ska låta henne vara.

Eli älskar att mysa med volontärerna när hon väl lärt känna dem och förstår att de inte vill henne något dåligt. Ju mer tid hon spenderat på vår gård så har hon bara blivit en gladare hund. Man märker att Eli har blivit slagen då man kan se rädsla i hennes ögon om man klappar henne för fort vid huvudet eller om man går med en sopkvast nära henne. Alla hennes fysiska sår från hennes förra liv har läkt men hon har de psykiska såren kvar.

På promenaderna går Eli fint i kopplet och vill gärna ha ögonkontakt med den som går på andra sidan av kopplet.

Man har märkt att hon gillar att jobba med hjärnan och nosen. På promenaderna har man gömt godis i träd som hon fått söka efter och även spridit ut godis i gräset. Så vi tror hon hade uppskattat någon form av träning som nosework och agility där hon måste jobba. Att kasta boll är något hon gillar att göra också! Eli gillar inte katterna som bor vid vår gård då hon bara vill jaga dem, så ett kattfritt hem är vad vi söker.

Till Eli söker vi ett lugnt hem som kan fortsätta jobba på hennes förtroende för människor. Ett hem utan andra djur så hon kan få spendera dagarna själv med sin ägare. Eli behöver komma till ett hem där hon får massa kärlek och där hon kommer inse att människor inte är hemska. Eli är resklar.

 

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.