22 Januari 2024

Eldan flyttade till vår gård för några veckor sedan. En dam längre in i landet som hjälper hundar hade sett Eldan en längre tid och såg att han inte fick den kärlek och uppmärksamhet som han borde. Efter en del övertalan fick hon ta över honom och hon kontaktade direkt oss för att be om hjälp att hitta ett hem till denna kärleksfulla kille.

På de veckor han har bott på vår gård har han charmat alla volontärer, han beskrivs som en kärleksfull, mild och lättsam hund. Att Eldan fortfarande litar på folk så som han gör är chockerande efter vad han fått utså i tidigare liv. Om någon höjer rösten så ser man att han blir rädd och om man kastar boll med honom, vilket han älskar, så måste man kasta den åt sidan. Kastar man bollen mot honom så ryggar han undan, vilket troligtvis är på grund av att någon kastat saker efter honom. Men trotts hans förflutna så älskar han alla volontärer på gården och alla hundar han har fått träffa. Även om Eldan spenderar siestan med en stor grupp hundar i trädgården och han får springa runt och leka med dem så föredrar han att få kela med någon volontär. På promenader går han bra i koppel och njuter att få komma utanför gården och upptäcka saker med sin kompis Mar. Att åka till veterinären för att ta vaccin och blodprover har inte varit några problem, även samma med att klippa klorna.

Vi tror att Eldan hade passat i de flesta familjeförhållanden. Både i ett hem som ensamhund eller i ett hem med hundvänner. Tanke på hans förflutna så bör han komma till ett lugnare hem utan en massa skrik och stoj. Eldan är resklar i slutet av februari.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.