Gemensam beskrivning för Cooper och Codi:
Bröderna Cooper och Codi blev lämnade i en trädgård när de var yngre än tre månader. Damen som bodde där kunde inte behålla dem utan lämnade dem till en närbelägen hundgård där de var i några veckor innan de fick komma till SOS hundgård, för att vi lättare ska kunna hitta egna hem till dem. De var i bra kondition när de hittades, bara lite underviktiga. Copper har ett litet hål i sen ena öronlapp som vi inte vet hur han fått.
Båda killarna älskar livet på SOS. De är glada, livliga och fulla av bus. Cooper och Codi har underbara personligheter och är vänliga och mycket tillgivna. De älskar uppmärksamheten de får från volontärerna och älskar att kramas, speciellt Cooper. Båda killarna är mycket nyfikna på allt och tycker om att utforska allt nytt – de är dock inte så modiga om de inte vet vad det är de råkat på. Codi är den som är lite mindre tuff. De är ju fortfarande småttingar.
Koppelträningen går mycket bra och de dagliga promenaderna är spännande för bröderna som älskar när något händer. Cooper är mest trygg under promenaderna.
Cooper och Codi delar för närvarande kennel med Kira och Kaj och det är mycket lek och skoj mest hela tiden i deras kennel. De har också lekstunder i playpen tillsammans med fyra andra hundar, däribland Beanie och Timmy, vilket fungerar bra. Det finns inte någon av de hundar som de träffat som det inte fungerat bra med.
Cooper och Codi är väldigt lika. Utseendemässigt är Cooper en aning större och hans svans är lite böjd.
Codi har ett litet ärr under ena ögat där han blivit biten av en insekt och det kanske kommer bli ett bestående ärr där. I personlighet är de mycket lika, Copper kan verka lite mer ”mogen” medan Codi fortfarande är mer baby men det kan ändra sig.
Båda är underbara unga hundar som kan passa i vilken familjekonstellation som helst. De har fått träffa små barn och även katter och det gick utan problem.
De är av rasern bodaguero, en mycket populär ras i Spanien, en ras som gärna vill att det händer lite saker runt dem och som inte är några ”soffpotatisar”. Veterinären uppskattar att de som fullvuxna inte kommer väga mer än högst 12 kg.
De kan vara klara att resa efter 7 oktober.