15 September 2023

Chico hittades när han vandrade runt ensam i en liten by längre in i landet under sommaren i år. En vänlig själ fångade honom och letade efter både chip och ägare, när man inte hittade något utav det så fick han komma till vår gård. Vi misstänker att han blev dumpad av sin förra familj, varje gång han ser en bil köra förbi under hans promenader så får han upp ett intresse och vill undersöka bilen.

Volontärerna beskriver honom som en kärleksfull liten kille som gör allt för att få mänsklig kontakt. Han kommer överens med alla hundar på gården, stora som små och tikar som hanar. Men han föredrar hellre att umgås med volontärerna än att vara med de andra hundarna. På dagarna delar Chico kennel med två andra små hundar och på nätterna sover de tre hundarna inne i volontärhuset. Man har märkt av att Chico har en del separationsångest när han inte ser volontärerna, vilket vi tror är på grund av att han blev dumpad. Men ju mer tid han tillbringat på gården desto mer kommer han in i detta livet och tycker inte det är lika jobbigt när han inte ser eller hör volontärerna. Han är en självsäker liten kille.

Vi tror att Chico hade trivts bäst i ett hem där han inte behöver vara ensam allt för mycket. Ett hem där han får spendera en massa tid uppe i knät hos sin ägare och få en massa kel och närhet. Chico är resklar i början av December.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.