3 maj 2021

Carlos kom, tillsammans med sin bror Diego, till SOS i början av april, då vår medarbetare Gill hämtade dem från ett avlivnings-shelter. Oftast vet man inte något om hundarnas liv innan de hamnar för avlivning men vi fick reda på att de levt tillsammans med en psykiskt sjuk kvinna ute på landet. Hon hade fått hundar omhändertagna tidigare och de hundar hon hade fick bo utomhus och fick springa fritt omkring.

Carlos är en kärleksfull liten hund som anpassat sig väl på hundgården. Med Gill är han väldigt tillgiven och blir jätteglad när han känner igen hennes bil när hon kommer till gården. Han tyr sig också till de andra volontärerna men behöver lite tid med dem innan han helt och fullt litar på dem. Det finns lite misstänksamhet hos honom som vi tror har att göra med hans tidigare oförutsägbara liv. Carlos delar för närvarande kennel med sin bror och två tikar, vilket fungerar väldigt bra. Han älskar sina promenader och går bra i koppel.

Förmodligen på grund av sitt förflutna är han något ”påträngande” då han lärt sig och förstår  hur trevligt det är att sitta i en volontärs knä och få kela. Det finns en rädsla i honom som gör att det verkar som att han inte är säker på vad som kommer ske, men för varje dag slappnar han av mer och mer. Han fungerar med de flesta andra hundar med något undantag, det gäller de större och starkare hanhundarna. Att han i stort har fått ta hand om sig själv tidigare har antagliten skapat detta beteende. Han kan visa lite ”machoman” beteende men han är lätt att korrigera. Han är väldigt beskyddande mot sin blyga lillebror.

Han älskar mat och godis, vilket bör göra träning enklare. Han har fått komma in lite i volontärernas hus då och då och det är uppenbart att han aldrig varit inomhus tidigare så där finns lite att lära. Carlos är en supersöt, vänlig liten kille som behöver en familj som vill ge honom all kärlek som han saknat hittills i sitt liv. En familj som visar honom att livet är bra och att människor är snälla. Med rätt personer kommer hans rätta, underbara personlig att visa sig.