7 December 2023

Careto blev räddad av Malaga hundgård som vi samarbetar med, från den lokala hundgården där hundar efter en viss tid får somna in. Han har nu befunnit sig på Malaga hundgård i ca en månad men har anpassat sig och kommit in i livet där snabbt. Han har redan charmat många volontärers hjärtan med sitt stora leende!

Volontärerna beskriver Careto som en glad liten kille. Hans stora passion är att springa runt med sina kompisar eller att fånga leksaker och leka med dem. Han är som podencos är kända för, aktiva hundar med mycket energi. Han vill springa och föredrar det framför att ligga och njuta i solen. Careto delar kennel med både tikar och hanar och det går bra. Han vaktar inte maten men kan däremot vakta sina leksaker. Han delar gärna inte med sig av leksaker och han vill gärna ha alla för sig själv . Vilket är bra att känna till om han skulle ha hundkompis i sin kommande familj. Man misstänker att han aldrig lekt med leksaker tidigare och därför inte kommit in i hur man leker med dem med andra hundar. När volontärerna kommer in i hans kennel så hoppar han glatt upp på två ben för att få kel och för att få höra hur fin han är.

Till Careto söker vi ett aktivt hem som vill ta med Careto på massa spännande äventyr. Någon som vill träna med honom där han kan få utlopp av sin energi. Careto kan bo ensam eller med hundkompis.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.