6 Juli 2023

Camino hittades längst med gatan nära vår gård helt ensam i början av Maj. En av våra medarbetare i Spanien stannade sin bil och Camino började direkt hoppa runt bilen och visa tydligt att han ville ha hjälp, när hon öppnade bildörren så hoppade han glatt in i bilen självmant. Vi vet inte om någon hade dumpat honom vid vår gård eller om han kände av hundarna och därför promenerat mot vår gård. Förutom att han var törstig så var han i ett bra skick. Man hittade inget chip på honom och ingen har efterlyst honom, inga grannar kände igen honom heller så nu är det tid för Camino att få sitt för-alltid-hem.

Volontärerna beskriver honom som en supervänlig liten kille. Man misstänker att han kan ha varit en julklapp till barn och när familjen insåg att han inte skulle var en gullig liten valp resten av livet och att han behöver motion så dumpades han. Det är en väldigt vanlig anledning i Spanien så att det var så för Camino är väldigt stor. Det är en väldigt självsäker liten hund som älskar alla människor han fått träffa. På gården så är han blandad med massa olika hundar, tikar som hanar och stora som små. Han går ihop med alla och älskar att leka på gården med dem. Han föredrar det framför promenaderna, även om han tycker dem är roliga också.

Camino är en av volontärernas favorit på gården, han är rolig, kärleksfull och älskar att mysa. Vi tror att han hade passat i de flesta familjeförhållanden, man märker att han kommer från ett hem innan han hittades. Något gulligt med Camino är att han ofta sätter sig ner på bakbenen och tar upp framtassarna i luften. Även om Camino är liten så har han en stark karaktär, i början var han desperat efter volontärernas uppmärksamhet. Men nu när han varit på gården och insätt att alla hundar får lika mycket uppmärksamhet och kärlek så försöker han inte längre. Men har hemmet fler hundar som inte är säkra hundar i sig själv så behöver hemmet sätta ner foten för att visa Camino i början att alla hundar kommer få uppmärksamhet och kärlek. Han är resklar i mitten av Augusti.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.