6 april 2021

Gemensam beskrivning står både på Noras och Buffys sida. De kan dock placeras i olika hem.

Syskonen Nora och Buffy tillhörde tidigare en ung spansk kvinna, som haft dem sedan de var valpar. I februari i år förlorade hon sitt lantligt belägna hem, och fick tyvärr lov att sälja alla sina tillhörigheter på marknaden. Hon försökte i flera veckor hitta någon som skulle kunna ta hand om hundarna men lyckades inte. Genom en av sina bekanta fick hon tips om SOS och hundarna överlämnades till vår gård för att vi ska hjälpa till att hitta egna hem till dem. Hos henne fick de sova i huset med henne på natten men på dagarna fick de ströva fritt på landsbygden. De var inte mikrochippade eller vaccinerade, förutom första valpvaccinationen och Nora blev gravid under första löpet, valparna placerades ut kort innan vi tog hundarna. Det är ingen tvekan om att hon älskade sina hundar och var riktigt ledsen över att behöva lämna dem ifrån sig. Hennes sätt att bry sig var väl ett ”typiskt lantligt spanskt sätt”, och inget vi direkt förstår.

Båda hundarna var mycket stressade första dagarna när de kommit till gården och saknade nog sin matte. För att det skulle bli lättare för dem fick de flytta in till volontärernas hus direkt.De har varit med oss ​två veckor nu (5/4) och håller på att vänja sig och de hade precis vant/tytt sig vid en volontär, tyvärr så åker hon hem men nya har kommit så vi hoppas på att de kommer vänja sig även vid dem och göra framsteg. Man har märkt att när de väl vant sig vid en person så är de väldigt nöjda och glada och litar helt på den personen. De är rumsrena i huset.

Nora

Nora är en väldigt tyst, lugn hund och lätt att ha runt huset. Inledningsvis är hon mycket försiktig med främlingar och det tar lite tid att vinna hennes självförtroende. Nora älskar sina promenader och går fint men hon kan bli nervös när hon passerar okända personer på promenaden. Hon tenderar att backa och skälla när hon är rädd. För några dagar sedan fick några av gårdens hundar följa med till stranden och Nora älskade det. De fick springa fritt och leka och hon försökte bli vän med alla de andra hundarna, hon tycker om de flesta andra hundarna. En dag kom det också några barn till gården och hälsade på och det fungerade bra, hon verkade tycka om dem och var inte rädd.Nora lyssnar bra till sitt namn när de kallar in henne, hon älskar hundgodis så man ska kunna utnyttja det för att träna med henne längre fram när hon blivit något tryggare. Noras tidigare ägarinna beskrev henne som mycket tillgiven och kärleksfull. Detta är nog en sida som vi kommer märka mer och mer av, man måste dock ge henne tid, man ser framsteg varje dag.

Buffy

Buffy har en härlig personlighet som börjar visa sig mer och mer när han anpassar sig till livet på gården. Han är, liksom Nora, fortfarande mycket försiktig kring nya människor och liksom henne kan han skälla och backa undan från dem.Han är väldigt tillgiven när han väl litar på någon och han gillar att vara nära. Han sov i sängen med Pauline och ville ligga tätt mot henne och dela hennes kudde. Nu har hon precis åkt hem men vi hoppas att han kommer hitta samma trygghet i någon av de nya volontärerna.När två mycket små barn besökte gården för några dagar sedan älskade Buffy dem. Den 5-åriga flickan lekte med honom med leksakerna och en boll i över en timme och Buffy var så glad. Han hämtade bollen och släppte till och med den åt henne vilket han inte gör för oss ännu.Buffy är jättebra med alla de hundar som han har träffat.På promenader kan han dra lite och reagerar på passerande cyklar etc men man måste betänka att träningen precis börjat.De har ju ingen vana vid att bo i en stad utan är ju uppvuxna på landet. De familjer som väljer att ge dem ett eget föralltidhem måste vara införstådda med att man gentemot båda måste fortsätta bygga deras självförtroende. Nora är något känsligare och behöver mycket kärlek och lugn och ro. Det bästa vore nog om de fick ett lantligt beläget hem eller i alla fall i ett mindre samhälle, de bör alltså inte bo i en storstad, då det nog skulle bli en för stor omställning. De är ju fortfarande väldigt unga och har i rätt hem stor potential.

De kan vara klara att resa slutet av maj månad.